При покупці трактора українського виробництва, аграрії отримують повернення 20% його вартості з держбюджету

Середа, 7 червня 2017, 18:33
Затверджено порядок виплати компенсацій фермерам
При покупці трактора українського виробництва, аграрії отримують повернення 20% його вартості з держбюджету

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) включило продукцію ПАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ) в перелік сільгосптехніки, при покупці якої українські аграрії отримують від держави відшкодування частини її вартості , - повідомляє «Справжня Варта» з посиланням на керівництво підприємства.

«Згідно з держпрограмою розвитку вітчизняного сільгоспмашинобудування, при покупці трактора українського виробництва, аграрії отримують повернення 20% його вартості з держбюджету. Факт локалізації виробництва в Україні визначається тим, що основні виробничі процеси здійснюються на території нашої країни, а комплектуючі для кінцевої продукції використовуються переважно вітчизняні. Це ефективний механізм, який одночасно сприяє розвитку відразу декількох галузей АПК - і сільськогосподарському виробництву, і профільному машинобудуванню », - роз'яснив генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль.

Як раніше писала «Справжня Варта», голова ХОДА провела виїзний прийом громадян на Харківському тракторному заводі.

Більш за все їх хвилювали питання медичної допомоги, у тому числі - надання матеріальної допомоги на лікування, призначення субсидій, побутові проблеми.

У ході робочої поїздки на завод голова ХОДА також проінспектувала роботу підприємства. Вона ознайомилася з роботою цехів та поспілкувалася з керівництвом заводу, пообіцявши подальшу підтримку підприємству.

«Було багато питань щодо долі заводу, але завдяки спільним зусиллям держави, особисто Президента України Петра Порошенка, інвестора, завод вдалося запустити, - зазначила Юлія Світлична. - Сьогодні головне завдання інвестора - виконати зобов'язання, взяті перед державою і перед трудовим колективом. Найважливіше - щоб у людей була робота і заробітна плата».

Юлія Світлична підкреслила, що запуск ХТЗ - один з етапів розвитку машинобудування області, яке є основою економіки Харківщини.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments