Президенти зустрілися з воїнами АТО

П'ятниця, 9 червня 2017, 20:24
У спілкуванні з президентами взяли участь 17 бійців з Харківщини та інших регіонів країни.
Президенти зустрілися з воїнами АТО

Зустріч пройшла за участю Міністра оборони України Степана Полторака, Глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна та голови Харківської обласної адміністрації Юлії Світличної, передає «Справжня варта».

Президент України Петро Порошенко подякував Далі Грібаускайтє за допомогу, яку Литва надає Україні в скрутні часи.

«З першої хвилини російської агресії, яка була розв’язана проти України, з перших днів незаконної анексії Криму ми відчували допомогу та підтримку наших партнерів, друзів з Литви. Я вважаю, що величезне значення мала не тільки технічна допомога: нам поставлялася амуніція, зброя, одяг, медикаменти, - ця допомога мала величезну символічність, - сказав Президент. - Коли ми опинилися в скрутній ситуації, Литва першою запропонувала надати медичну допомогу для України. Ми це дуже цінуємо».

Петро Порошенко також подякував учасникам АТО, які захищають суверенітет держави.

«Коли я був обраний Президентом, весь Донбас був окупованим. Героїчні українські війська звільнили дві третини Донбасу – Слов'янськ, Краматорськ, Северодонецьк, Лисичанськ, Маріуполь і багато інших міст», - зазначив Глава держави.

Даля Грібаускайтє також висловила вдячність українським воїнам, підкресливши, що вони захищають свободу не лише своєї країни, а й всієї Європи.

«Зіткнутися у 21 сторіччі з військовою агресією сусідів було великою несподіванкою. Ми чудово розуміємо, що ви боретеся не лише за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Тому допомогти вам є нашим обов’язком, адже ми усвідомлюємо, який героїзм ви виявляєте. Тому я радію з того, що допомогу українському війську з власної ініціативи надають прості литовські громадяни через недержавні організації. Думаю, це найбільша допомога - допомога, яка йде від серця, - зазначила Президент Литовської республіки. - Ми й надалі готові приймати воїнів, яким потрібна медична допомога. Також готові допомагати армії всім, чим можемо».

На знак вдячності за допомогу у лікуванні та реабілітації українських солдатів учасники АТО вручили Далі Грібаускайтє символічний подарунок, виготовлений власноруч: прапор Литви, зроблений з броні та куль.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments