Харківська «Солідарність» організувала поїздку для ліквідаторів аварії на ЧАЕС до зони відчуження

Вівторок, 13 червня 2017, 15:54
Для ліквідаторів чорнобильської катастрофи та членів їх сімей Харківська територіальна організація партії «БПП «Солідарність» організувала відвідини місць, де сталася найстрашніша трагедія людства. Харків’яни-ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС отримали нагоду побувати в зоні відчуження.
Харківська «Солідарність» організувала поїздку для ліквідаторів аварії на ЧАЕС до зони відчуження

За словами керівника секретаріату Харківської терорганізації партії «БПП «Солідарність» Віталія Маляренка, герої-ліквідатори мали змогу сфотографуватися на фоні саркофагу над зруйнованим 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС, а також ще раз відвідати м. Прип’ять та покинуті села, які розташовані на території колишнього Чорнобильського району.

«У нашій області проживає чи не найбільше ліквідаторів, які з честю виконували свій професійний та громадянський обов’язок. Безпосередньо до місця епіцентру аварії на четвертому блоці ЧАЕС, вирушила делегація у складі 45 чорнобильців, - розповів Віталій Маляренко. – Для мене особисто ця поїздка залишила багато вражень. Безперечно, це запам’ятається надовго».

Як розповіла ліквідаторка аварії на Чорнобильській АЕС, колишня мешканка Прип’яті, Альбіна Чуканова, в’їзд до зони – суворо за дозволами і документами, і передбачає багато організаційних моментів.

«Вже не перший рік сюди приїздить делегація харків’ян-чорнобильців. Від імені нашої делегації хочу подякувати голові ХОДА Юлії Світличній та команді «Солідарності» за те, що відгукнулись, допомогли та організували подорож у минуле глибиною у тридцять один рік», - зазначила Альбіна Чуканова.

Учасники поїздки встигли відвідати практично усі місця, які й досі нагадають про глибину трагедій, наслідки якої ми ще довго будемо відчувати.

comments powered by HyperComments