У Харкові з масштабом відзначать День здоров'я

Юлія Гуш  |  Середа, 14 червня 2017, 19:03
У парку Горького відбудеться низка освітніх інтерактивних заходів, спрямованих на популяризацію здорового способу життя
У Харкові з масштабом відзначать День здоров'я

«У молодих вчених медичного напрямку виникла ідея провести захід, який би був цікавим і для лікарів, і для студенів, і для дітей – розповіла Наталія Куфтеріна, голова Ради молодих вчених при ХОДА, – і, взагалі, для населення міста та області. От і виникла ідея провести День здоров'я. Останнім часом в нашому місті все частіше проходять такі заходи, як Ніч науки, Наукові пікніки, Ніч енергетики. Але для здоров'я вночі краще спати. А от День здоров'я – це те, що завжди актуально. Хотілося, що б наше населення та підростаюче покоління було здоровим і зверталося за медичною допомогою якомога раніше».

Під час відзначення Дня здоров'я харків’яни та гості міста зможуть більше дізнатися про власне здоров'я, відвідати пізнавальні інтерактивні заходи та взяти участь в різноманітних майстер-класах, флешмобах, вікторинах та дегустаціях.

«Ми хочемо привернути увагу до здорового способу життя, – зазначила Наталія Середина, представниця студентської наукової спільноти Харківської державної академії фізичної культури, – ми приведемо танцювальний флешмоб. Це альтернатива звичайній зарядці, яку можна проводити весело та активно. Також будуть приведені естафети з елементами футболу, баскетболу, волейболу та інших спортивних ігор. Для того, щоб показати, наскільки спорт об’єднує людей та розширює коло друзів».

Зокрема, такі заходи мають показати дітям, що медицина не є чимось страхітливим, а також довести, що профілактика – це кращий вибір ніж подальше лікування: «Мабуть, стоматологи є «найстрашнішими» лікарями для дорослих та дітей, – розповів Едуард Доля, доцент кафедри терапевтичної стоматології ХНМУ, – тому ми поставили собі за мету пояснити простоту та ефективність профілактики стоматологічних захворювань. Ми запрошуємо дізнатися про основи гігієни. Прості, але достатньо ефективні способи».

Святкування Дня здоров'я відбудеться 17 червня з 11.00 до 15.00 в парку Горького. За словами організаторів, подібні заходи користуються популярністю серед молодих харків’ян: «Наразі молодь піклується про своє здоров'я, – зазначила Наталія Куфтеріна, – ми про це пересвідчились коли проводили Наукові пікніки та Ночі науки. Бажання виміряти артеріальний тиск, зробити кардіограму, перевірити гостроту зору та, взагалі, обстежитись, є дуже популярним. В деяких дітей вже є психологія щодо того, що потрібно проходити профілактичні огляди. Вони турбуються про своє здоров'я заздалегідь. Ми хочемо, щоб це стало більш масовою ідеєю. Щоб люди зрозуміли, що здоровий спосіб життя є запорукою здорової нації та здорового майбутнього».

В Харкові відзначення Дня здоров'я проходитиме вперше. Організатори сподіваються, що в подальшому воно стане щорічною практикою.

comments powered by HyperComments