"Індивідуалів" у Балаклії переводять на автономне опалення

Четвер, 29 червня 2017, 19:36
Їхню котельню було знищено прямим попаданням снарядів з арсеналу
"Індивідуалів" у Балаклії переводять на автономне опалення

Про це було заявлено в ході засідання обласного штабу з відновлення будівель та споруд, що були пошкоджені внаслідок надзвичайної ситуації на 65-му арсеналі, - повідомляє «Справжня Варта»

Серед найактуальніших питань проведення робіт у Балаклії залишається поновлення опалення в 16-ти житлових будинках на вул. Арсенальній. Котельню, що опалювала будинки, було знищено внаслідок НС, тому їх вирішили перевести на індивідуальне опалення.

«У ПАТ «Харківгаз» вже отримано технічні умови, також виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію підвідного газопроводу. Після проведення тендерної процедури розпочнуться основні роботи. Наразі всі роботи поводяться згідно з розробленим графіком», - доповів про стан справ у цьому питанні заступник начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Дмитро Тараненко.

Як раніше писала «Справжня Варта»,для реалізації проекту переведення будинків на вул. Арсенальній на автономне опалення було виділено: з обласного бюджету - 3 млн грн на реконструкцію газопроводів низького тиску по вул. Арсенальній; з районного бюджету - 438 тис. грн - на коригування схеми газопостачання міста, виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію газопроводів низького тиску та систем газопостачання в будинках. Коштом матеріальної допомоги мешканців квартир забезпечать котлами та газовими лічильниками.

Як раніше писала «Справжня Варта», на вул. Арсенальній Юлія Світлична поспілкувалася з місцевими жителями та будівельниками. 

«Будівельно-відновлювальні роботи тривають, основний упор робимо на те, щоб відновити багатоповерхові будинки й установи соцсфери. Вчора Кабінетом міністрів України було прийнято рішення про виділення додаткових фінансових ресурсів. 30 млн грн з цієї суми підуть на відновлення житлового фонду та будівель соціальної сфери, ще 12,7 млн ​​- на закупівлю житла 27 родинам, які залишилися без даху над головою. На сьогодні завдання забезпечити цих людей житлом - основне. Що стосується приватного сектора, то будемо шукати механізми компенсації, щоб проводити відновлення й тут», - підкреслила керівник області.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments