Рятувальники не радять харків'янам пити горілку на пляжах

Четвер, 29 червня 2017, 19:15
Алкоголь послаблює увагу і можна потонути
Рятувальники не радять харків'янам пити горілку на пляжах

Про це нагадали представники Головного управління ДСНС України в Харківській області під час  роз'яснювально-показової акції на одному з пляжів Журавлівської водойми, - повідомляє «Справжня Варта»

Як повідомив начальник відділу техногенної безпеки Головного управління ДСНС України в Харківській області Олександр Губар, з початку цього купального сезону в області зафіксовано три випадки загибелі людей на воді, торік трапилося 18 нещасних випадків. За словами Олександра Губаря, профілактичні заходи дають свої плоди.

«Найчастіше люди купаються на стихійних пляжах. Наприклад, це місце не відведено для купання, проте тут відпочиває велика кількість людей. Ми пояснюємо відпочивальникам, що це небезпечно, ми намагаємося привернути увагу дорослих до своїх дітей і, в якійсь мірі, переконуємо їх не вживати спиртні напої. У підсумку, завдяки роз'яснювальній роботі, велика кількість людей залишаються живими», - зазначив Олександр Губар.

У свою чергу начальник Спеціалізованої водно-рятувальної служби міста Харкова Валерій Михайлов повідомив, що у Харкові з початку цього купального сезону загибелі людей на воді не зафіксовано. За його словами, такі показники відзначаються завдяки роботі рятувальної служби. При цьому він зазначив, що поточного року міська рада додатково виділила 520 тис. грн на поліпшення матеріально-технічної бази служби та збільшення штату рятувальників.

«Усі рятувальні пости міста забезпечені необхідним обладнанням, у рятувальників є моторні човни. На кожній станції працюють дев'ять рятувальників - по три людини в зміну. Всього в рятувальній службі працюють 73 людини. Частина виділених з міського бюджету коштів пішла на оплату їхнього навчання. Сьогодні всі вони атестовані і мають ліцензії на проведення рятувальних робіт. Також на кожному посту працює медпрацівник», - повідомив начальник водно-рятувальної служби міста.

За його словами, на сьогоднішній день п'ять рекреаційних зон Харкова обладнані вісьмома рятувальними постами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників, з початку купального сезону в Харкові на воді було врятовано 37 чоловік, з них - 10 дітей.

Як раніше писала «Справжня Варта», синоптики протягом тижня обіцяють 30-ти градусну спеку. Температура буде триматися на рівні 28-32 градусів

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments