Світлична взяла участь у масштабному святкуванні дня Івана Купали/ Фото

Понеділок, 3 липня 2017, 12:01
"Бажаю кожному з вас у цей святковий день очиститися від усіх негараздів, щоб разом з купальським вогнищем нас запалювали тільки гарні емоції"
Світлична взяла участь у масштабному святкуванні дня Івана Купали/ Фото

Таке побажання губернаторка передала учасникам і гостям Фестивалю до Дня Івана Купали, - повідомляє «Справжня Варта»

"Сьогодні ми разом святкуємо «Містерії Купали» й зустрічаємо гостей з Харкова та багатьох районів області. Я бажаю кожному з вас у цей святковий день очиститися від усіх негараздів, щоб разом з купальським вогнищем нас запалювали тільки гарні емоції. Зичу любові, злагоди й щастя родинам, миру й благополуччя - нашій рідній Україні. Приєднуйтесь до культурних ідей і заходів!», - сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона також оглянула експозицію Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди, де проходив фестиваль. Керівник області також долучилося до вишивки «Слобожанського дерева життя» під час показу дизайнерського етновбрання. Свої колекції на показі продемонстрували творчі колективи «Слобожаночка», «Журавель», творча майстерня «Слобожанський ладинець» та Харківський коледж текстилю та дизайну. 

Загалом фестиваль, якому вже 14 років, відвідали понад 100 майстрів народного ремесла і близько 40 народних колективів і творчих ансамблів.

Як раніше писала «Справжня Варта», фестиваль «Купальські містерії з Варсавою» проходитиме на території національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди. Це один з наймасовіших культурних заходів, який проходить на Харківщині до свята Івана Купала. У програмі заходу – ярмарок, який об’єднає понад сто майстрів народного ремесла, різноманітні змагання та конкурси, покази народного вбрання, різного роду майстер класи тощо. Зокрема, значне місце під час святкування займатиме музична програма, де можна побачити як виступи сучасних колективів, так і виконавців народних пісень.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments