Харківський двір виставляють на конкурс

Вівторок, 18 липня 2017, 20:41
Двір по вулиці Миру, 20 візьме участь у міському конкурсі «Кращий двір Харкова», фінал якого відбудеться 23 серпня.
Харківський двір виставляють на конкурс

Цей двір – один із найбільших у Харкові: його загальна площа становить 21 тис кв метрів. У будинку, котрий в Харків відомий, як «двадцятий», налічується 38 під'їздів, повідомляє «Справжня Варта».

Наразі добігає кінця комплексний благоустрій прибудинкової території. Роботи почалися ще в жовтні минулого року. За цей час у дворі кронували дерева і спиляли сухостій, облаштували пішохідні доріжки і завезли чорнозем.

«Цього року ми засіяли 3,5 тис. кв. метрів білої конюшини і газонної трави. Також замість сухих аварійних дерев висадили кущі та молоді саджанці, посадили близько 10 тисяч квітів», – розповів начальник філії КП «Харківблагоустрій» в Індустріальному районі Андрій Гончаров.

Всього на прибудинковій території вже висаджено майже 100 листяних дерев – кленів, лип, а також катальп, які стануть родзинкою цього подвір'я. Центральну клумбу прикрашає двометрова ялинка, і в якості експерименту комунальники хочуть посадити там кущі ялівцю і кілька туй.

Крім того, працівники КП «Харківблагоустрій» планують облаштувати у дворі нові клумби і оформити чотири невеликі альпійські гірки, на яких висадять ще близько 7 тисяч квітів. Також комунальники заасфальтують пішохідні доріжки в зоні відпочинку і займуться оформленням дитячих майданчиків, на яких встановлять декоративні елементи. Щодня на цій ділянці працюють до 20 людей, які займаються озелененням, покосом трави, плануванням і благоустроєм території, поливають квіти і дерева.

Всі роботи комунальники планують закінчити до Дня міста – 23 серпня.

Більше новин читайте на сайті «Справжня Варта».

comments powered by HyperComments