Ряди почесних харків'ян поповнилися новими особами

Середа, 23 серпня 2017, 17:04
Алтухов, Веракса, Малицький і Мисик отримали цю відзнаку в урочистій обстановці у Харківському національному театрі опери та балету імені М. Лисенка
Ряди почесних харків'ян поповнилися новими особами

Нагадаємо, що їх кандидатури було затверджено 21 червня депутатами Харківській міськради за пропозицією експертної ради і виконкому міськради, - повідомляє «Справжня Варта»

Колишній в'язень чотирьох концентраційних таборів Ігор Малицький опублікував понад 100 наукових праць, на його рахунку 15 патентів і авторських свідоцтв, він до цих пір викладає. Понад 50 вихованців Валерія Алтухова отримали звання лауреатів і дипломантів міжнародних конкурсів, один з кращих спортсменів незалежної України, восьмикратний паралімпійський чемпіон Максим Веракса встановив 15 світових рекордів і зараз тренує спортсменів паралімпійської збірної України, а Володимир Мисик зробив внесок в розвиток хлібопекарської галузі і створив понад 15 тис. Робочих місць.

23 серпня у Харківському національному театрі опери та балету імені М. Лисенка пройшло привітання почесних громадян Харкова. Міський голова Геннадій Кернес вручив відзнаки, нагрудні знаки, новим почесним харків'янам.

Звання «Почесний громадянин міста Харкова» присвоюється з 1887 року для прижиттєвого увічнення особистостей, які внесли значний вклад у розвиток Харкова, підняття його статусу в світі і в знак великої поваги до їхньої громадської діяльності.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківський апеляційний адмінсуд підтвердив: сенатор Шишкін більше не почесний харків’янин.

7 березня суддя Шевченківського райсуду Тетяна Штих задовольнила позов прокуратури до Харківської міськради і постановила скасувати і визнати незаконним рішення Харківської міськради про присвоєння звання почесного громадянина Харкова члену Ради Федерації РФ Олександру Шишкіну, який голосував за введення російських військ на територію Криму в 2014 році.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments