Балаклійці отримають нове житло до 1 жовтня

Вівторок, 12 вересня 2017, 13:29
Упродовж вересня у власність постраждалих сімей буде передано 25 квартир та 2 приватних будинки
Балаклійці отримають нове житло до 1 жовтня

Серед них такі, які не потребують ремонту, - повідомляє «Справжня Варта»

Во время вібухів у селіщі Нафтовіків, Пожалуйста найбільше постраждало від НС на 65-му арсеналі, Було зруйновано 4 багатоквартірні житлові будинки та 2 ПРИВАТНІ. Стала потреба в Негайно переселенні сімей. Віділення з державного бюджету додатково коштів для придбання житла балаклійцям домоглася голова ХОДА Юлія Світлична - відповідної домовленості з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом вона досягла во время его візіту на Харківщіну.

У результаті з державного бюджету було виділено майже 10 млн грн на закупівлю житла для жителів Балаклії, чиї домівки виявилися  вщент розтрощеними. Процедура закупівлі кватир почалася в кінці липня.

4 квартири будуть передані у власність постраждалим сім'ям вже 15 вересня – на сесії міської ради. Ті, що залишилися, – впродовж вересня.

27 сімей отримають житло рівноцінне за кількостю кімнат і площею тому, що було втрачено.  Окрім того, 27 постраждалих сімей отримають по 75 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  загалом на надання матеріальної допомоги мешканцям Балаклії з обласного бюджету було виділено 30 млн грн. Крім того, 5 млн грн було виділено з районного бюджету і 4,5 млн грн - з бюджету міста Балаклія. Ще 1 млн грн на ці цілі місто отримало від районів та міст Харківської області. За матеріальною допомогою для відновлення житла до міськради звернулися 3109 мешканців. Усього до списку громадян, що постраждали внаслідок вибухів на військовому арсеналі, було внесено 3908 мешканців міста.

Під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments