В Харкові змагатимуться власники серійних та раритетних авто

Юлія Гуш  |  Четвер, 14 вересня 2017, 16:31
В місті відбудеться ралі «1st AUTO GRAD RALLYE» за участю раритетних та серійних автомобілів.
В Харкові змагатимуться власники серійних та раритетних авто

Змагання між автолюбителями проходитиме 23 та 24 вересня на території харківського автограду. В його межах учасники проїдуться по вулицям міста, а сумарна дистанція траси становитиме 280 кілометрів. Власники ретро автомобілів будуть змагатися окремо, щоб у всіх були рівні можливості.

За словами організаторів, такі заходи завжди привертають до себе увагу як автолюбителів, так і просто шанувальників автоспорту.

«Для когось це видовище, для когось це можливість познайомитися з тим, що являє з себе являє автокар,– розповів Олексій Сорокін, організатор заходу, – зокрема, аматорський, який в Україні на сьогоднішній день розвинутий дуже слабо. Деякі люди приходять подивитися на автомобілі, адже гоночне авто ти в місті не побачиш. Комусь до вподоби це видовище, хтось приходить поспілкуватися. Причини бувають різні. В основному – це рух однодумців. І цей захід дозволяє людям краще дізнатись один про одного. І, можливо, увійти до цього спорту».

Брати участь в гонках можуть всі охочі. Основні вимоги – наявне водійське посвідчення і технічно справне авто. Крім того, всі учасники мають бути повнолітніми. Автомобілі, які братимуть участь в гонці, будуть проходити технічний огляд. Крім того, увага буде приділена і самим водіям – їх фізичний стан перевірять медпрацівники. На заході в основному будуть представлені аматори, хоча й передбачена участь професіоналів.

«Неочікувано для нас самих була зареєстрована певна кількість спортсменів, яких ми не бачили на трасах останні 4-5 років, – зазначив Богдан Бондаренко, організатор заходу, – насправді, це корифеї українського автоспорту. Дійсно, буде цікаво подивитися наскільки вони згадають минулі роки».

Крім того, значна увага буде приділятися і поведінці учасників.

«Порушення громадського порядку та агресивна поведінка неприпустимі, – підкреслив Сорокін, – стан алкогольного чи наркотичного сп’яніння категорично недопустимий. Людина, яка прибула в такому стані, до гонки не допускається. Вона одразу буде дискваліфікована. А під час проїзду діятимуть як правила дорожнього руху, так і правила загальнолюдські».

Крім того, учасники мають поважати правила та норми Федерації автомобілів України та дотримуватися Національного спортивного кодексу. Неспортивна поведінка є неприпустимою. За словами організаторів, це вже не перші гонки, які проходять в Харкові – останні відбулися 26 травня. Вони висловили сподівання, що невдовзі такі змагання будуть проходити вже на регулярній основі.

comments powered by HyperComments