Світлична підтримала ініціативу відкриття у Харкові представництва Грузії

П'ятниця, 22 вересня 2017, 14:07
За словами посла Грузії в Україні Гели Думбадзе, відкриття в Харкові Почесного консульства Грузії сприятиме розвитку співробітництва двох країн
Світлична підтримала ініціативу відкриття у Харкові представництва Грузії

Питання можливості відкриття дипломатичної установи посол та губернаторка обговорили під час зустрічі, - повідомляє «Справжня Варта»

Голова ХОДА Юлія Світлична: «Мені дуже приємно, що ви візьмете участь у міжнародному економічному форумі. Це добрий майданчик для діалогу бізнесу, влади, іноземних партнерів, інвесторів, для того, щоб збільшити свій економічний потенціал і розглянути перспективи».

Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії  Гела Думбадзе: «Я був у Міністерстві закордонних справ України. У нас були довгі переговори. Одне з питань, які ми обговорювали, - відкриття в Харкові почесного консульства. З грузинської сторони всі питання вирішено, ми сподіваємося, що українська сторона швидко вирішить усі формальності. З підтримкою нашого дуже досвідченого консула ми сподіваємося, що почесне консульство запрацює на новому рівні. І буде сприяти розвитку культурних, економічних зв'язків, буде маленьким грузинським майданчиком»

Як раніше писала «Справжня Варта», Світлична зустрілася з китайською делегацією, очолюваною Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Ду Веєм.

Губернаторка  пообіцяла всіляку підтримку закордонним інвесторам в економіку Харківщини.

Також Юлія Світлична та Посол США в Україні Марі Йованович зустрілися напередодні економічного форуму у Харкові.

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, на самому форумі підпишуть контракти на суму близько 100 мільйонів доларів. А  після форуму інвестиційна активність впродовж року надасть додаткових 200 - 250 млн дол. інвестицій в економіку області.

Пленарне засідання IX Міжнародного економічного форуму  «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» розпочнеться 22 вересня о 10:00. Місце проведення – традиційне: готель «Premier Palace Hotel Kharkiv» (пр. Незалежності, 2).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments