Світлична пообіцяла повне сприяння налагодженню взаємодії з Республікою Білорусь

П'ятниця, 22 вересня 2017, 18:03
Губенаторка ознайомила Надзвичайногоі Повноважного Посла Республіки Білорусь Ігора Сокіла з економічним потенціалом регіону
Світлична пообіцяла повне сприяння налагодженню взаємодії з Республікою Білорусь

Ігор Сокол вперше приїхав до Харківської області, щоб взяти участь в IX Міжнародному економічному форумі, - повідомляє «Справжня Варта»

Характеризуючи економічні відносини Харківської області з Білоруссю, Юлія Світлична зазначила, що зовнішньоторговельний оборот у першому півріччі 2017 року зріс на 15% і склав 54,5 млн доларів США.

«Але все одно нам є над чим працювати й куди рухатися, - сказала голова ХОДА. - Я вітаю те, що ви погодилися взяти участь у нашому щорічному міжнародному економічному форумі. Відмінність харківського форуму в тому, що він завжди закінчується підписанням реальних контрактів».

Керівник області також підкреслила, що з боку ХОДА буде надано повне сприяння налагодженню взаємодії з Білоруссю в різних сферах - від економічної до культурної.

Як раніше писала «Справжня Варта», Юлія Світлична та Посол США в Україні Марі Йованович зустрілися напередодні економічного форуму у Харкові.

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, на самому форумі підпишуть контракти на суму близько 100 мільйонів доларів. А  після форуму інвестиційна активність впродовж року надасть додаткових 200 - 250 млн дол. інвестицій в економіку області.

Пленарне засідання IX Міжнародного економічного форуму  «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» розпочався 22 вересня. Місце проведення – традиційне: готель «Premier Palace Hotel Kharkiv» (пр. Незалежності, 2).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments