Після прийняття Державного бюджету на 2018 рік у місцевих бюджетах можуть утворитися "дірки"

П'ятниця, 29 вересня 2017, 13:06
Про це було заявлено на засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування Харківського регіонального відділення Асоціації міст України
Після прийняття Державного бюджету на 2018 рік у місцевих бюджетах можуть утворитися "дірки"

Зокрема, за розрахунками місцевих чиновників, обсяг додаткових витрат у 2018 році, фінансувати які пропонується з місцевих бюджетів, складе по Харкову 2,1 млрд грн. При цьому фінансовий ресурс бюджету міста на 2018 рік збільшується тільки на 0,5 млрд грн  , - повідомляє «Справжня Варта»

Крім того, Кабінет Міністрів ініціює подальші зміни бюджетного законодавства, в яких передбачено збільшення відсотка вилучення з місцевих бюджетів до держбюджету у вигляді реверсної дотації з 50% до 80%. В результаті фінансовий ресурс бюджету Харкова зменшиться на 153 млн грн, а реверсна дотація складе 408 млн грн (у 2017 році - 193 млн грн).

Також планується передача на фінансування з місцевих бюджетів встановлених законодавством і державою пільг на оплату послуг ЖКГ. Прийняття цієї норми призведе до додаткового навантаження на бюджет Харкова в сумі 300 млн грн.

У зверненні до Верховної Ради України, прийнятому за підсумками засідання регіональної платформи, запропоновано збільшити обсяги медичної та освітньої субвенцій, впровадити адресну грошову допомогу на пільгове перевезення в пасажирському транспорті та погасити заборгованість, яка утворилася через неотримання місцевими бюджетами відповідної компенсації з держбюджету. Крім того, депутатів попросили підтримати повне списання заборгованості місцевих бюджетів за середньостроковими позиками минулих років, оскільки тепер, у зв'язку з децентралізацією, місцеві бюджети повинні забезпечувати фінансування розширеного обсягу видаткових повноважень.

Також депутати просять встановити розмір відрахувань податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів міст обласного значення на рівні не менше 85%, - повідомили у міськраді.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments