В Харкові Міжнародний день Coming out відзначать перфомансом перед оперою

Четвер, 5 жовтня 2017, 03:44
Вуличний концерт, присвячений Міжнародному дню камінг-ауту, зіграють група Alcohol Ukulele і ЛГБТ-хор на сходах Харківського театру опери та балету 11 жовтня.
В Харкові Міжнародний день Coming out відзначать перфомансом перед оперою

Як повідомили організатори «Справжню Варту», учасниці та учасники акції хочуть підтримати членів ЛГБТ-спільноти, які не бояться бути собою і тому часто-густо стикаються з неприйняттям суспільства.

Організатори просять не брати на акцію дітей і домашніх тварин, так як гарантувати стовідсоткову безпеку акції неможливо.

«Повідомлення про акцію ми подали до Головного управління Національної поліції в Харківській області ще 22 вересня, попросили максимально серйозно поставитися до питання безпеки. Також ми підкреслили свою повну готовність до співпраці з поліцією в інтересах забезпечення громадського порядку. На жаль, поки не отримали жодної інформації. Нам дуже хотілося б починати розмову про наші акції зі слів «рівність» і «права людини», але доводиться починати зі слова «безпека», – зазначила співорганізатор акції Ганна Шаригіна.

Початок концерту – о 18:30.

Coming out – у вільному перекладі з англійської: вихід із шафи. Це відкрите та добровільне визнання людиною своєї сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності, відмінної від звичної для інших.

Міжнародний день камінг-ауту, 11 жовтня, був заснований в 1988 році в пам'ять про Марш ЛГБТ-людей у ​​Вашингтоні. Тоді в марші взяли участь понад півмільйона людей, які вимагали рівних прав та боротьби з дискримінацією.

День камінг-ауту спочатку з'явився як національне свято в США, але зараз його відзначають на міжнародному рівні – в Німеччині, Швейцарії, Канаді, Ірландії, Великобританії, Австралії, Хорватії, Нової Зеландії, Нідерландах etc.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments