У школах Харкова встановлять австрійські фільтри для очищення питної води

Вівторок, 17 жовтня 2017, 15:04
Їх встановлять в школах, дитячих садках і установах охорони здоров'я
У школах Харкова встановлять австрійські фільтри для очищення питної води

Всього австрійська екологічна організація «Глобаль 2000» передала 24 таких фільтрів у рамках гуманітарної допомоги, - повідомляє «Справжня Варта»

Установки працюють без застосування хлору і ультрафіолетового опромінення води. Натуральне очищення робить питну воду вільною від бактерій. Завдяки системі очищення у тих, хто п'є цю воду, через деякий час лікарі спостерігають позитивну динаміку, і приблизно через три місяці зменшується кількість скарг на болі в шлунку і нирках.

Президент Благодійного фонду «Нове життя" Олександр Жиленков зазначив, що такі фільтри Харкову передають вже понад два роки, і за цей час їх встановили в багатьох установах охорони здоров'я та освіти.

Також до вантажу гуманітарної допомоги увійшли ліжка і матраци для дитячої лікарні №16, шкільне приладдя, дитячий одяг та іграшки - загальною вагою близько 10 тонн на суму понад 5 млн грн. Речі направлять в пункти видачі гуманітарної допомоги при територіальних центрах надання соціальних послуг. Олександр Жиленков зазначив, що допомогу зможуть отримати вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей, а також малозабезпечені сім'ї та всі, хто потребує соціальної допомоги.

Зазначимо, що зЗагалом гуманітарну допомогу направлять у 18 установ освіти, п'ять установ охорони здоров'я, у тому числі - у дитячу лікарню №16, лікарню швидкої і невідкладної допомоги, студентську лікарню, Інститут невідкладної хірургії, а також у шість територіальних центрів надання соціальних послуг Шевченківського, Київського, Індустріального, Основ'янського, Немишлянського, Холодногірського районів. Також її отримають Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Промінь», Центр соціально-психологічної реабілітації, соціальний центр «Сім'я», - повідомили у міськраді.

Як раніше писала «Справжня Варта», фіскали виявили фальшивих благодійників.

Під виглядом "гуманітарки" вони завозили до України секонд на продаж.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments