Міськрада готова надати тимчасове житло для тих, хто потрапив в складну життєву ситуацію

Вівторок, 24 жовтня 2017, 12:07
Півроку бездомним можна буде жити в соціальному готелі
Міськрада готова надати тимчасове житло для тих, хто потрапив в складну життєву ситуацію

Такий проект реалізований в Харкові за підтримки Німецької федеральної компанії «GIZ», - повідомляє «Справжня Варта».

Правова форма закладу - комунальний заклад соціального спрямування «Соціальний готель». Відкрити його готуються по вул. Валентинівській, 23-г.

Заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан:  «11,5 мільйона гривень виділила німецька сторона на капремонт приміщень, обладнання, меблі - тобто на все, що всередині, а Харківська міська рада виділила кошти на ремонт покрівлі, фасаду та благоустрій».

Ще один спільний проект міської влади та «GIZ» -  соціальний центр «Сім'я». Крім того, за словами Світлани Горбунової-Рубан підкреслила, що в планах міста реалізувати ще один соціальний проект. Оскільки 70% з числа вимушених переселенців висловили бажання залишитися в Харкові, виникло питання забезпечення їх житлом і роботою. Тому в стадії обговорення, за умови згоди німецьких партнерів, реалізація ще одного проекту - створення центру для вимушених переселенців «Нові перспективи», де їм буде надаватися допомога з різних питань.

Раніше  в місті за підтримки «GIZ» було побудовано модульне містечко для переселенців із зони АТО.

Як раніше писала «Справжня Варта», на березень 2017 року у Харкові зареєстровано 119 тис. людей, які прибули з Донецької та Луганської областей.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments