Харківські курсанти навчалися керувати «Спартаном»

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 21:51
Курсанти командно-штабного факультету академії НГУ вчаться керувати бойовими машинами
Харківські курсанти навчалися керувати «Спартаном»

На базі автодрому Навчального центру Національної академії Нацгвардії України було проведено практичне заняття з водіння бойових машин, повідомляє «Справжня Варта».

Курсанти-випускники командно-штабного факультету вже два роки знайомі з основами водіння. На цей раз хлопці тренувалися керувати новітнім «Спартаном» та поглиблювали навички у керуванні БТР-80.

Протягом заняття курсанти на практиці розглянули порядок подолання підйому, повороту та інших перешкод на маршруті водіння. На підйомах і спусках відпрацювали зупинку у вказаному місці, подолали перешкоди та рух між стовпами. Завершальним етапом заняття стало водіння техніки по обмежених проходах, що дає змогу оцінити теоретичну підготовленість і практичну навченість майбутніх офіцерів. Наполегливість курсантів позитивно сприяла засвоєнню навчального матеріалу.

«Протягом заняття ми керували бойовими машинами не лише з автоматичною коробкою передач, а також з механічною. Це зовсім різні відчуття та навички, проте, всі вміння є необхідними, адже зараз на оснащенні військ знаходяться різні автомобілі і ми маємо вміти керувати ними», - ділиться враженнями старший сержант Тарас Швиденко.

«Навички водіння весь час відпрацьовуються на практиці. В Академії  проводять постійну роботу щодо удосконалення та оновлення бази автопарку, яка використовується для практичних занять. Це заняття було спрямоване на формування у курсантів впевнених навиків у керуванні бойовою машиною з подоланням природних та штучних перешкод у різних умовах тактичної обстановки, дотримання експлуатаційних характеристик у ході переміщення. Крім навиків водіння, ми навчаємо наших вихованців справлятися з раптово виникаючими проблемами й швидко їх вирішувати», - зазначив заступник начальника кафедри автомобільної та бойової техніки підполковник Роман Гончар.

Більшість курсантів, які виконували практичні вправи, продемонстрували високу техніку подолання перешкод та впевнені навички маневрування бронетехнікою, що свідчить про високий рівень підготовки особового складу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments