На Харківщині продовжується землерейдерство

П'ятниця, 3 листопада 2017, 00:01
Факти рейдерського захоплення землі на Харківщині продовжують виникати
На Харківщині продовжується землерейдерство

Відтак, оперативний штаб мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів 2 листопада знову зібрався, повідомляє «Справжня Варта». .

Нагадаємо, розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної в області створено оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників землі та врожаю. Крім того, при кожній райдержадміністрації працюють земельні комісії, які займаються розв'язанням земельних суперечок на місцях.

«На жаль, не всі органи місцевого самоврядування у повній мірі відпрацьовують звернення громадян стосовно порушення земельного законодавства, – констатує заступник голови ХОДА Марк Беккер. – Необхідно посилити цю роботу на місцях. Штаб має розглядати лише ті питання, які не вдалося вирішити на рівні комісій».

На засіданні 2 листопада в оперативному штабі розглянули інформацію за новими зверненнями, котрі надійшли, і обговорили підсумки роботи за минулий тиждень.

Головною метою діяльності штабу є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії з протиправного захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщує діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області. Заступниками голови оперативного штабу призначені заступник голови ХОДА Олександр Скакун та начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Олександр Чурсін.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments