Смертельна ДТП в Харкові: другому учаснику оголосили про підозру

Понеділок, 6 листопада 2017, 23:43
Другий учасник смертельної ДТП в Харкові офіційно став підозрюваним
Смертельна ДТП в Харкові: другому учаснику оголосили про підозру

Правоохоронні органи оголосили підозру водієві автомобіля Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, який потрапив в дорожньо-транспортну пригоду з Lexus Олени Зайцевої, в результаті чого загинули шість пішоходів, передає «Справжня Варта».

Втім, захисник Геннадія Дронова заявив про незгоду: мовляв, в органу досудового розслідування не було підстав оголошувати підозру. Адвокат Сергій Перепелиця повідомив, що підозра була вручено Дронову в лікарні, де той знаходиться, 6 листопада.

«Сьогодні було вручено повідомлення про підозру, тому мій підзахисний отримав статус підозрюваного», – повідомив адвокат.

Сергій Перепелиця був присутній під час оголошення підозри. Разом з підозрою було вручено клопотання про обрання запобіжного заходу: правоохоронні органи будуть просити суд взяти Дронова під варту. Адвокат зазначив, що Геннадій Дронов не збирається ухилятися від слідства.

За інформацією адвоката, судове засідання з обрання підозрюваному запобіжного заходу має відбутися 7 листопада.

«Наша позиція: мій клієнт не винен в цій дорожньо-транспортній пригоді», – підкреслив Сергій Перепелиця, не коментуючи причин, з яких було змінено статус Дронова в кримінальному провадженні.

Спочатку суд у справі, чергове засідання якого пройшло 6 листопада, відмовився визнати потерпілим водія Volkswagen Touareg. Сергій Перепелиця звернувся до суду з вимогою, щоб слідчий у цій справі кваліфікував статус Геннадія Дронова як потерпілого. Однак суддя відхилила скаргу адвоката. При цьому в рішенні суду, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень, зазначено, що в даний час проводяться всі необхідні слідчі (розшукові) дії та експертні дослідження щодо встановлення механізму події і оцінки дій водіїв щодо вимог Правил дорожнього руху України, після проведення яких буде прийнято рішення про статус Геннадія Дронова. Тому статус Геннадія Дронова може бути змінений.

Як повідомляла «Справжня Варта», 18 жовтня в Харкові Lexus в'їхав у натовп людей. 5 людей загинули на місці, 6 доставили в лікарню, а 26 жовтні померли ще одна постраждала в ДТП дівчина. Ймовірною винуватицею аварії виявилася 20-річна Олена Зайцева, яка була за кермом Lexus. 20 жовтня суд прийняв Зайцеву під варту терміном на 2 місяці.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments