«Рука допомоги» з Харківщини дала мільйон на добрі справи

Четвер, 9 листопада 2017, 23:03
18 учасників проекту «Рука допомоги» з Харківщини отримали понад 1 млн грн на стартапи
«Рука допомоги» з Харківщини дала мільйон на добрі справи

А ще сім членів малозабезпечених родин та переселенців стануть підприємцями, отримавши фінансову допомогу на започаткування власної справи, повідомляє «Справжня Варта».

Комісія обласної державної адміністрації із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та вимушених переселенців підтримала бізнес-плани учасників проекту «Рука допомоги».

Завдяки проекту переселенка з Антрациту Луганської області, що проживає у Харкові, стане власницею кав’ярні на колесах. Донеччанин відкриє станцію технічного обслуговування автомобілів. Переселенець з міста Кіровське Донецької області займеться тюнингом салонів автівок у Куп’янську.

Малозабезпечені відкриють піцерію у Кегичівському районі та облаштують пасіку в смт Шевченковому, де отримуватимуть екологічно чистий мед. Ще один безробітний малозабезпечений з Харкова отримає фінансову допомогу на відкриття поліграфічної справи – займатиметься художнім оформленням книжок.

Наразі вісімнадцять учасників проекту «Рука допомоги» з Харківської області вже отримали майже 1 млн 62 тисяч грн фінансової допомоги на власні стартапи. Крім того, 230 безробітних Харківської області, які заявили про свою участь у пілотному проекті, влаштувалися на нову роботу, а 139 взяли участь у громадських роботах.

Пілотний проект «Рука допомоги» має на меті апробацію механізмів виведення людей зі стану бідності шляхом сприяння у працевлаштуванні, залученні до громадських робіт або започаткуванні власної справи. Проект реалізується у трьох областях: Львівській, Полтавській та Харківській.

За підсумками реалізації пілотного проекту буде розроблений  законопроект щодо розповсюдження успішного досвіду на всю територію України. Очікується, що запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу та створити нові робочі місця.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments