Скажені лисиці заполонили Шевченківський район

Понеділок, 13 листопада 2017, 09:12
Вони покусали та заразили свійську худобу та тварин
Скажені лисиці заполонили Шевченківський район

За місяць зареєстровано 8 випадків сказу у цьому районі, - повідомляє «Справжня Варта».

Покусані три лисиці та єнотоподібна собака, які зайшли у села, безпритульна кішка та три бугї /"бугї" - напевно, помилка, мається на увазі бугаї - Ред./.

Ці випадки зареєстровано 07.11.2017 у 2 селах, тварини ймовірно були покусані лисицями на пасовищах, - повідомили у Харківському лабораторному центрі.

Всі діагнози підтверджено лабораторно Харківським філіалом «Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи». По кожному випадку сумісно фахівцями Чугуївської міськміжрайонної філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України», Шевченківського районного відділу ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області та ветеринарної служби району проведено епідеміологічне і епізоотологічне обстеження осередків сказу. Осіб, які постраждали від скажених тварин або контактували з інфікованим матеріалом, спрямовано на антирабічне лікування.

Всього у поточному році в області зареєстровано 83 випадки лабораторно підтвердженого сказу тварин, з них 41,0% складають коти (34 випадки). З диких тварин сказ встановлено у 12 лисиць та 9 єнотоподібних собак.

Від скажених тварин постраждало 165 осіб, всі вони отримали або отримують профілактичне лікування.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Основі сказився пухнастик.

Через сказ кішки частину району "поклали" в карантин.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments