Харків тримає рівняння на побратима з Німеччини

Вівторок, 14 листопада 2017, 20:51
Харків переймає досвід Нюрнберга у сфері енергоефективності.
Харків тримає рівняння на побратима з Німеччини

Нюрнберг, як з'ясувалося, посідає лідируючу позицію серед німецьких міст за впровадженням енергоефективних технологій і зниження викидів вуглецю, повідомляє «Справжня Варта».

Участь Харкова у проекті «Партнерство міст України та Німеччини» дало потужний імпульс для реалізації спільних ініціатив. Наразі Харків проводить низку заходів щодо енергетичної модернізації соціальних та інфраструктурних об'єктів при експертній допомозі фахівців із Нюрнберга. Зважаючи на те, що Харків і Нюрнберг беруть участь у Європейській угоді мерів, триває відповідна робота над муніципальним проектом з двостороннього обміну досвідом із підготовки Плану дій сталого енергетичного розвитку і клімату  Харкова до 2030 року і реєстру викидів СО2.

З 2009 року місту Нюрнбергу в рамках реалізації цього плану вдалося скоротити викиди вуглецю на 45%, споживання електроенергії – на 24%, води – на 44%. Харківські фахівці вельми докладно вивчають цей досвід міста-побратима і реалізують власні проекти. Наприклад, уже завершена енергомодернізація школи №153 в Новобаварському районі, розпочата реконструкція басейнового комплексу з установкою сонячних батарей для підігріву води в одному з дитячих садків міста.

«Харків поставив собі за мету здійснити системний перехід на європейський рівень, провести модернізацію у всіх сферах життєдіяльності», – говорить перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Німеччина, як зізнався  Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс у Дніпрі) Вольфганг Мессінгер, вважає реформу з децентралізації влади однією з найуспішніших в Україні. Тому робота вестиметься в цьому напрямку, а також у культурній, освітній сферах, щодо підтримки вимушених переселенців зі сходу України та захисту прав людей.

«Це дійсно двостороннє співробітництво, бо представники Німеччини повертаються з Харкова теж із новими ідеями, з натхненням продовжувати цю роботу», – сказав Вольфганг Мессінгер.

Як повідомляла «Справжня Варта», у Харкові зараз тривають Тижні Німеччини, приурочені 25-й річниці українсько-німецьких дипломатичних відносин.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments