Центральна котельня Вовчанська переходить на альтернативне паливо

Середа, 22 листопада 2017, 14:22
Встановлення сучасної котельні має завершитись до кінця поточного року.
Центральна котельня Вовчанська переходить на альтернативне паливо

В котельні будуть встановлені твердопаливні котли. Вона забезпечить опаленням 94 об'єкти, серед яких є сорок багатоквартирних житлових будинків, де проживає понад 6 тисяч мешканців, дитячий садок, дві школи та фізкультурно-оздоровчий комплекс. Потужність оновленої котельні складе 10 МВт. Як повідомляє прес-служба ХОДА, всі роботи ведуться згідно з графіком. Їх завершення  заплановане до кінця поточного року.

За словами Євгена Шахненка, заступника голови ХОДА, нова котельня, яка працюватиме на альтернативному паливі, дасть можливість відмовитися від використання дорогого газу для опалення районного центру. Він також зазначив, що Юлія Світлична приділяє особливу увагу проведенню енергоефективних заходів та впровадженню енергоощадних технологій у регіоні. Введення в експлуатацію оновленої котельні заплановане на кінець поточного року.

За словами Дениса Ушкварока, керівника компанії-генпідрядника, вже була встановлена перша лінія, змонтована 32-метрова димова труба, каркасна покрівля, залитий фундамент під приміщення котельні. Йде встановлення котлу, проводиться його обв'язка та встановлення насосів. Наступного тижня буде встановлена друга лінія. Денис Ушкварок також зазначив, що витрати на переобладнання котельні окупляться за півтора сезону її роботи.

А поки на Харківщині вирішують проблеми з опаленням, в Києві обговорюють зміни, які необхідно внести в Кримінальний процесуальний кодекс. Там експерти ЄС, парламентарі, посадовці та науковці взяли участь в конференції, присвяченій майбутньому КПК України.

comments powered by HyperComments