Ми знаємо, як жити між миром й війною. Харківщина обрала мир, - Світлична

П'ятниця, 24 листопада 2017, 13:29
Сьогодні, 24 листопада, у Харкові відбувся семінар «Україна - НАТО: формула безпеки».
Ми знаємо, як жити між миром й війною. Харківщина обрала мир, - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

У заході взяли участь представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко та губернатор Харківської області Юлія Світлична. 

За словами голови ХОДА, тема безпеки є ключовою для нашого регіону, адже тут є 300 км кордону з РФ, а від площі Свободи у центрі міста до Росії - 48 кілометрів. 

«Ми знаємо, як жити між миром й війною. Харківщина обрала мир, і ми щодня робимо все, щоб гарантувати безпеку в регіоні і рухатися вперед, - сказала керівник області. - Сьогодні наша країна обирає шлях євроінтеграції. І у питаннях безпеки ми маємо користуватися всіма можливостями, щоб бути сильнішими».

Юлія Світлична також зазначила, що правдива інформацію про НАТО на сьогодні є дуже актуальною для українців - адже існують старі міф про цю організацію, які слід розвінчувати. 

Про це сказала і Ірина Луценко. За її словами, НАТО - це не агресивний, а оборонний союз, завдання якого - захищати, а не нападати.

Також вона зазначила, що зараз здійснюється одностороннє переведення армії на стандарти НАТО - і вже приблизно на 60% вона відповідає цим стандартам.

Ірина Луценко також зауважила, що для членства у військовому союзі Україні необхідно підняти на високий рівень економіку в цілому. Для  цього в країні впроваджуються системні реформи - децентралізації, медичної галузі, судової системи тощо.

comments powered by HyperComments