85 років тому було відкрито найтемнішу сторінку в історії українського народу – Світлична

Субота, 25 листопада 2017, 12:22
Юлія Світлична, голова ХОДА, дала коментар з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів в Україні.
85 років тому було відкрито найтемнішу сторінку в історії українського народу – Світлична

85 років тому було відкрито найтемнішу сторінку в історії українського народу. У 1932 - 33 роках радянська влада прирекла на смерть мільйони українців, винищуючи основу нації – роботяще та заможне українське селянство. Людей, що споконвіку поколіннями працювали на найродючішій у світі землі, змусили віддати врожай до останнього зернятка та помирати від голоду біля родючої ниви.

Голодний геноцид 1932 - 33 років став першим кроком на шляху зумисного винищення українства радянською Росією. У 1937 - 1938 роках було зроблено другий крок – масове знищення української інтелігенції, культурної еліти нації. Ці рани ніколи не загояться. Але пам’ять про них завжди налаштовуватиме нас на боротьбу. Пам’ять про них завжди мотивуватиме нас на розбудову своєї країни – такої, за яку загинули кращі з кращих, за яку загинули мільйони.

Українці пережили дуже важкі часи. Українці вижили, коли на державному рівні докладалися надзусилля для їх знищення. Українці не зламалися та вистояли. І ця сила духу є в нас сьогодні. Вона допомагає нашим воїнам відстоювати свободу України на сході. Вона допомагає нам розбудовувати країну в умовах зовнішньої агресії. І сьогодні ми впевнено можемо сказати, що ніколи не здамося та йтимемо лише вперед. Це наш святий обов’язок перед пам’яттю всіх, хто загинув за Україну.

Шановні земляки, прошу вас сьогодні долучитися до загальноукраїнської жалоби та запалити свічки в пам’ять про мільйони життів, які обірвалися в 1932-му та 33-му роках.

comments powered by HyperComments