До Дня збройних сил України Головне управління Держгеокадастру у Харківській області видало 111 наказів на землю для учасників АТО

Четвер, 7 грудня 2017, 14:34
6 грудня в Залі засідань Департаменту АПК відбулося святкове вручення наказів на передачу у власність земельних ділянок військовим ЗСУ.
До Дня збройних сил України Головне управління Держгеокадастру у Харківській області видало 111 наказів на землю для учасників АТО

 Бійці отримали 28 земельних наділів по 0,12 га на території Дергачівського району для ведення індивідуального садівництва та 83 земельні ділянки до 2,0 га кожна для ведення особистого селянського господарства у Золочівському, Вовчанському та Балаклійському районах.

Під час вручення Марк Беккер від імені голови ХОДА Юлії Світличної привітав учасників АТО зі святом – Днем Збройних сил України, побажавши всім миру та зазначивши, що протягом останніх трьох років українська армія стала значно сильнішою.

«Безумовно, ми вшановуємо пам'ять тих, хто сьогодні не присутній у цій залі, хто загинув, захищаючи власну землю, свободу і територіальну цілісність України. Вічна їм пам'ять, - сказав Марк Беккер. - Мені дійсно приємно, що сьогодні 111 учасників АТО отримають у власність те, що їм належить за законом».

В свою чергу начальник Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Євген Оберемок, якого запросили учасники АТО, привітав військових з професійним святом і висловив їм слова вдячності за мужність, героїзм, бойові подвиги під час захисту територіальної цілісності України, безмежну любов і відданість до рідної землі.

«Ваше служіння державі спрямоване на зміцнення її обороноздатності та підвищення безпеки кожного громадянина через самопожертву, втрату здоров’я і, навіть, життя. І ця земля лише невелика дещиця вдячності за те, що ви даруєте нам спокій, мирне небо і надії на світле майбутнє нашої країни», - зазначив Євген Оберемок.

Також у заході взяв участь голова Харківської обласної ГО «Спілка ветеранів АТО» Микола Сапелкін.

Довідково: станом на 06.12.2017 року до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області надійшло 9144 заяви від учасників АТО на оформлення земельних ділянок, надано 7481 дозвіл на розробку документації із землеустрою на загальну площу 9227,4664 га. Прийнято Головним управлінням 5741 наказ про затвердження документації із землеустрою та передачу у власність 5742 земельні ділянки загальною площею 7207,9583 га, з них: 2055 земельних ділянок для ведення садівництва площею 244,5355 га; 3687 земельних ділянок для ведення ОСГ площею 6963,4228 га.

comments powered by HyperComments