На Харківщині витрачено 13 млн грн на придбання житла для учасників АТО

Четвер, 7 грудня 2017, 17:49
Усього в рамках програми співфінансування було закуплено 61 квартиру загальною площею 3335 кв. м.
На Харківщині витрачено 13 млн грн на придбання житла для учасників АТО

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Проміжні підсумки роботи Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 рр. підбили під час ХІІІ сесії обласної ради VІІ скликання.

Як повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, станом на 1 жовтня поточного року 13 млн грн, які виділено на придбання житла для учасників АТО, повністю використано. Закуплено 61 квартиру загальною площею 3335 кв. м.

«Для участі в програмі було погоджено 18 будинків, які знаходяться на фінальних стадіях будівництва. У цих будинках учасники програми могли обирати житло з 912 квартир, - розповів Михайло Рабінович. - Наші фахівці разом з регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та Спілкою ветеранів АТО регулярно проводили консультаційну роботу з учасниками АТО, надавали організаційну допомогу в процесі підготовки пакету документів, необхідного для участі у програмі».

Нагадаємо, Обласну програму надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла на 2016 – 2018 роки було прийнято 14 квітня 2016 року. Учасники програми можуть купити житло, заплативши 60% його вартості, 40% виплачується з обласного бюджету.

Нагадаємо, переселенцям та участникам АТО спростили отримання доступних кредитів на житло. 

Як раніше писала «Справжня Варта», міськрада виділила додаткові кошти на житло молоді та учасникам АТО. На ці цілі виділено по 5 млн.грн. на кожну з програм. За інформацією на серпень, міськими житловими програмами скористалися більше 40 сімей. Пільгові довготермінові кредити вже надали 15 сім'ям учасників АТО.

comments powered by HyperComments