У Харкові відбувся завершальний етап проекту «Молодь дебатує»

Середа, 13 грудня 2017, 11:46
Останні дебати в межах всеукраїнського німецько-українського проекту «Молодь дебатує» пройшли в одному з харківських вишів.
У Харкові відбувся завершальний етап проекту «Молодь дебатує»

Всього до проекту «Молодь дебатує» долучилося близько 400 учнів з восьми регіонів країни, повідомляє Bagels & Letters. Фінальний етап змагань відбувся в приміщенні Харківського юридичного  університету ім. Ярослава Мудрого. Переміг в дебатах Максим Чеботарьов із Дніпра.

Ініціатором проекту є організація Internationales Haus Sonnenberg. За словами її представників, головним здобутком стало створення зав’язків серед учнівської молоді, яка здатна брати участь в дебатах. Зокрема, аналогічні заходи будуть проходити і в 2018 році. За задумом організаторів, в майбутньому даний проект буде розширено.

Сам проект «Молодь дебатує» базується на методиці Jugend debattiert. Вона, зокрема, передбачає вибір актуальних, суспільно важливих тем для дискусій. Крім того, тема має бути поміщена в певні часові межі, а на саме питання учасники мають дати коротку відповідь – «так» чи «ні». Саме з таких позицій вони беруть участь в дискусіях. Наприклад, під час фінальних дебатів школярі говорили про необхідність зробити виборче право виборчим обов'язком».

Після фіналу проекту дебати не закінчуються. Школярі і по завершенню проекту будуть брати участь в спільних виїзних іграх, спілкуватися в соціальних мережах та допомагати один одному. Крім того, в подальшому проект отримає більш широку тематику для дискусій. За задумом організаторів, це буде екологія, енергозбереження, інклюзія, до яких будуть залучені експерти з відповідних галузей.

comments powered by HyperComments