У Харкові страктував благодійний ярмарок «Книжковий Миколайчик»

П'ятниця, 15 грудня 2017, 17:03
Сьогодні в приміщенні ХНАТОБу проходить перший день книжкового ярмарку, в межах якого будуть зібрані книги для бібліотеки з «сірої зони».
У Харкові страктував благодійний ярмарок «Книжковий Миколайчик»

Ярмарок «Книжковий Миколайчик» триватиме три дні. В його межах всі охочі зможуть придбати книги із значними знижками, взяти участь в майстер-класах чи сфотографуватися у святкових фотозонах. Проте найбільш значну роль тут відіграватиме саме благодійна складова.

«Наш слоган – «Час для гарних книжок і добрих справ», – розповіла Раїса Одінаєва, організаторка заходу, – це не тільки ярмарок-розпродаж, де можна придбати книги за мінімальною ціною в 5 гривень. На ярмарку є також благодійна складова. Ми збираємо книги для Петропавлівської бібліотеки. Вона знаходиться в «сірий зоні» Луганської області».

За словами організаторки, вона слугує місцем збору людей, яким свого часу довелося покинути зону АТО. Там вони зустрічаються один з одним, обговорюють власні проблеми, там проводяться різні культурні заходи. А передача нових книг покаже мешканцям «сірої зони» те, що про них турбуються. Як зазначила Раїса Одінаєва, для них це зараз дуже важливо.

Крім того, на другий день пройде ще один міні-ярмарок, організований «Асоціацією багатодітних сімей «Амма». В його межах відбудеться продаж святкових подарунків, виготовлених маленькими дітлахами. Всі виручені кошти підуть на закупівлю графічних планшетів для гуртка з анімації.

В межах «Книжкового ярмарку» відбудеться чимало сюрпризів як для дітей, так і для дорослих. Наприклад, вже завтра з 12 години дня будуть проходити «Казкові читання» за участі музикантів гурту SHKLO та акторів «Театру 19». Читатимуть вони одну з найвідоміших «різдвяних» казок – «Снігову королеву».

comments powered by HyperComments