Визнані світові узиканти подарують харків’янам «Класичну феєрію»

П'ятниця, 22 грудня 2017, 17:15
В Харкові відбудеться благодійний концерт «Класична феєрія». Всі виручені кошти підуть на закупівлю медичного обладнання.
Визнані світові  узиканти подарують харків’янам «Класичну феєрію»

Концерт за участі Молодіжного оркестру «Слобожанський» відбудеться в приміщенні ХНАТОБу. До нього долучилися визнані музиканти з України, США та Німеччини.  Диригуватиме оркестром Теодор Кучар.

«Це міжнародний культурний проект, який в Харкові реалізовується вже шостий рік підряд, – розповів Олександр Дворніченко, заступник директора Молодіжного оркестру, автор проекту «Класична феєрія», – його суть полягає в тому, що приїжджають світові зірки з усіх країн світу. Вони дають великий гала-концерт в найбільших залах нашої країни. Два роки ми давали концерти в Національній опері Львову. На цей концерт безкоштовно запрошується тисячі дітей. І частина білетів віддається на продаж для реалізації благодійного проекту, в межах якого ми допомагаємо медичним закладам».

Програма самого концерту була вибудувана так, щоб дитячій аудиторії було простіше сприймати класичну музику. Щоб вони не тільки із задоволенням відсиділи саме дійство, але й мали бажання ще раз відвідати концерт. У програмі – шедеври світової класики, які легко сприймаються аудиторією будь-якого віку.

«Коли цей проект тільки починався, було важко привернути і публіку, і підтримку, і фінанси, – розповів Сергій Дворніченко, кларнетист, співорганізатор проекту, – і музиканти стали тією серцевинною, навколо якої все це організовувалося. Мені подобається, що цей проект до вподоби всім (учасникам). Вони продовжують сюди повертатися і приносити харківській публіці, в тому числі і дитям, можливість побачити щось незвичайне.

Всі виручені з продажі квитків кошти підуть на закупівлю обладнання до дитячої операційної Харківського обласного клінічного центру урології і нефрології ім. В.І. Шаповала. Концерт відбудеться завтра, 23 грудня у великій залі ХНАТОБу о 19.00.

comments powered by HyperComments