Абітурієнти вже можуть реєструватися на пробне ЗНО

Юлія Гуш  |  Середа, 10 січня 2018, 14:52
В Харківській області стратувала інтенсивна фаза підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.
Абітурієнти вже можуть реєструватися на пробне ЗНО

Вчора, 9 січня, на сайті Харківського РЦОЯО стартувала реєстрація на пробне ЗНО, яка триватиме до 31 січня. Про це розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

«Вчора ми розпочали інтенсивну фазу підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, – зазначив він, – а саме реєстрацію всіх охочих взяти участь у пробному тестуванні. І зараз ми маємо 600 абітурієнтів по Харківській області, які вже сьогодні виявили бажання пройти реєстрацію на нашому сайті».

Участь в пробному ЗНО добровільна і отримані оцінки жодним чином зараховані не будуть. Воно в першу чергу проводиться для того, щоб абітурієнти змогли самі оцінити свій рівень знань з того чи іншого предмету. За словами Сидоренка, практика пробного ЗНО не має аналогів в інших країнах. На його проведення не виділяються кошти з державного бюджету. Проте по Харківській області вдалося зберегти стару ціну – 129 гривень за тест – що є однією з найнижчих по всій Україні.

Олександр Сидоренко зазначив, що цьогорічне ЗНО нічим не відрізнятиметься від попереднього. За його словами, за всі 11 років система вже була налагоджена відповідним чином. Тому за цей проміжок часу вже були передбачені всі виклики, які можуть виникнути під час оцінювання.

«На сьогоднішній день ми маємо сталу процедуру проведення зовнішнього оцінювання, – підкреслив він, – вона залишається такою як і була. Більше того – ми будемо її дотримуватися з підвищеною увагою. Адже щороку ми стикаємося з тим, що не зменшується кількість абітурієнтів, які хочуть обманути систему. Які хочуть бути в привілейованому становищі. Тобто, використати ті чи інші заборонені засоби для ЗНО».  

Цього року для проведення ЗНО буде залучено 5 тисяч педагогів області, які свого часу пройшли відповідну підготовку. Крім того, для запобігання шахрайства серед абітурієнтів експерти щороку знайомляться з новими технічними засобами. Сидоренко зазначає, що система хоча й неідеальна, але вона дає можливість забезпечити всім рівні можливості.

comments powered by HyperComments