У Харкові з розмахом стартував вертепний фестиваль

Юлія Гуш  |  Субота, 13 січня 2018, 18:10
Сьогодні, 13 січня, стартував всеукраїнський вертепний фестиваль, куди з’їхалися учасники з різних регіонів країни.
У Харкові з розмахом стартував вертепний фестиваль

Ще вже другий Вертеп-Фест, який проходить в Харкові. Як і минулого року, фестиваль зібрав вертепні колективи з різних регіонів України. Загалом, сьогодні в Харкові зібралися порядку 1000 учасників з 22 областей України.

Вертепний фестиваль стартував на площі Конституції. Там зібралися колективи, які потім ходою рушили до майдану Свободи. По дорозі вони заспівали різдвяних пісень, колядок та щедрівок. Представники вертепних колективів свого часу ретельно продумували свої образи. Серед них можна було побачити чимало як традиційних, так і незвичних персонажів.

Урочиста хода звершилась на майдані Свободи, де і відбувся святковий концерт за участі етнічних та музичних колективів. Після цього учасники розбилися по локаціям. Вони мають виступати не тільки на відкритих майданчиках міста, а й ще завітати до військового шпиталю та дитячого будинку.

На цьому Вертеп-Фест не завершується. Завтра, 14 січня, фестиваль переміститься до парку Горького. Там відбудеться святковий концерт «Святовид», де, за планами організаторів, має зібратися рекордна кількість учасників.

comments powered by HyperComments