До кінця року на Харківщині має з’явитися ще 19 опорних шкіл

Понеділок, 5 лютого 2018, 15:34
На сьогоднішній момент в області вже працюють 22 опорні школи.
До кінця року на Харківщині має з’явитися ще 19 опорних шкіл

Про це заявив заступник голави ХОДА Анатолій Бабічев під час робочої поїздки до Шевченківського району, в межах якого він ознайомився з роботою Шевченківського ліцею. Він свого часу став першим опорним навчальним закладом Харківської області. Сьогодні там навчається більше 600 учнів.

За словами Бабічева, це найбільш потужна школа району. Тут вже була змінена половина вікон, йде до завершення ремонт покрівлі. Згідно домовленостям, ремонтні роботи мають бути завершені цього року. Також в Шевченківському ліцеї був встановлений скеледр – вперше серед інших сільських навчальних закладів області. Крім того, в грудні минулого року туди було завезене мультимедійне обладнання.

За словами Анатолія Бабічева, сьогодні в Харківській області діє 22 опорних шкіл, ще 19 таких мають побудувати до кінця 2018 року. Загалом, програма по створенню опорних шкіл в області реалізується з 2015 року. Як зазначив Бабічев, вона не тільки поліпшує матеріально-технічну базу харківських шкіл, а сприяє впровадженню нових способів навчання за допомогою сучасних програм.

Бабічев підкреслив, що результати будуть видимі в тому випадку, коли діти самі проявлятимуть інтерес до навчання. Тому зараз в пріоритеті забезпечення доступу до якісної освіти для дітей всіх населених пунктів.

comments powered by HyperComments