На Харківщині має з‘явитися пам‘ятник «Солдатам неоголошених війн»

Юлія Гуш  |  Середа, 7 лютого 2018, 15:03
Пам‘ятний знак буде присвячений ветеранам як афганських війн, так і учасникам сьогоднішньої війни на Донбасі.
На Харківщині має з‘явитися пам‘ятник «Солдатам неоголошених війн»

Відкриття пам‘ятника «Солдатам неоголошених війн» має відбутися 11 лютого в селі Коробочкине Чугуївського району. Присвячений він ветеранам локальних війн, афганської війни 1979-1989 років та сьогоднішньої війни на сході України. Передбачено, що в урочистостях з приводу його відкриття братимуть участь члени ветеранських організацій, учасники АТО, волонтери та мешканці району.

Зокрема, до відкриття пам’ятника, за словами організаторів, приурочена низка заходів патріотичної спрямованості. Це обласний  конкурс дитячого малюнку «Солдати миру» та фестиваль авторської пісні «Друг за Друга». На нього були запрошені музиканти як з Харкова, так і з інших міст України – Києва, Львова, Дніпра, Запоріжжя, Сум, Полтави тощо.

Сам пам’ятний знак був виготовлений художником Сейфаддіном Гурбановом. Ідея його створення народилася всього 2 місяці тому. Вона належить ветерану-афганцю, який, за словами організаторів, «знає що таке війна».

«Присвячений він тим, хто воював в локальних війнах, тим, хто сьогодні воює в зоні АТО, – розповів Юрій Варжеінов, голова оргкомітету фестивалю, – і це таких комплексний пам‘ятник, який об‘єднує пам‘ять про тих, хто чесно виконав свій солдатський обов‘язок і воював протягом цього тривалого періоду. І за Совєтського союзу, і в незалежній Україні».

Зокрема, 9-11 лютого у приміщенні Коробочкинського навчально-виховного комплексу в межах проекту «Військово-польовий АРТ» відбудеться виставка арт-об’єктів. На ній можна буде побачити мистецькі роботи, створені з «атрибутів війни» – ящиків з-під боєприпасів, гільз, камуфльованої тканини, тубусів від гранатометів і не тільки. 

comments powered by HyperComments