Цього року на Харківщині капітально відремонтують близько 112 км місцевих доріг

Четвер, 8 лютого 2018, 17:15
Крім субвенції з Державного дорожнього фонду, на ремонт сільських доріг будуть спрямовуватися кошти з інших джерел.
Цього року на Харківщині капітально відремонтують близько 112 км місцевих доріг

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Зокрема, мова про субвенції з державного бюджету на розвиток територіальних громад.

Так, Роганська ОТГ на Харківщині отримала 5 мільйонів субванції, керівництво громади спрямувало всі гроші на ремонт доріг.

"У рамках реалізації реформи місцевого самоврядування в минулому році за ініціативи Президента Петра Порошенка в Україні був створений Державний дорожній фонд. У грудні ми створили Дорожній фонд Харківської області. Ці нововведення - яскрава демонстрація того, що децентралізація працює: нам передали на баланс дороги загального користування місцевого значення та дали субвенцію на їх утримання і ремонт", - розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він підкреслив, що раніше кошти на ремонт місцевих доріг не виділялися. Тепер схема розподілу державних дорожніх зборів виглядатиме так: 35% зборів спрямовуються на місцеві дороги і розподіляються по областях, 60% спрямовуються на ремонт і утримання доріг державного значення, 5% - на гарантування безпеки і заходи транспортної інспекції.

За даними Шахненка, Харківщина отримала з Державного дорожнього фонду субвенцію на утримання, експлуатацію та ремонт доріг місцевого значення в розмірі 656 млн грн. Ці кошти будуть пропорційно розподілені між районами - відповідно до протяжності доріг. У першу чергу ремонтувати будуть найбільш зруйновані ділянки покриття і дороги, якими проходять шкільні маршрути.

Зараз об'єкти визначають спільно з керівництвом районів. Проводяться тендерні процедури, що визначають виконавців робіт. До ремонту планують взятися, як тільки дозволять погодні умови - в березні-квітні.

За словами Євгенія Шахненка, перевага надаватиметься повноцінному ремонту ділянок доріг.

«Ямковий ремонт ми не виключаємо, але лише там, де його допустять фахівці. Випадків, коли поруч із залатаною ямою відразу з'являється нова, оскільки дорога зруйнована і покрита тріщинами, ми допустити не повинні. Це вимога глави області Юлії Світличної, яка особисто контролює цей напрямок роботи», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Капітально, з повною заміною основи і покриття дороги, в цьому році планують відремонтувати близько 112 км місцевих доріг.

Нагадаємо, цього року голова ХОДА вже дала доручення обласній службі автомобільних доріг щодо розробки документації, необхідної для початку робіт з капітального відновлення дороги «Харків - Охтирка».

Також після ремонт був відкритий Губарівський шляхопровід. Роботи на ньому здійснювалися у рамках ремонту дороги між Харківською та Сумською областями Харків – Охтирка. Усього на дорогу виділіли більше 120 мільйонів гривень.

Як повідомляла "Справжня Варта" раніше, по області минулого року було відремонтовано 235 км автошляхів, вівся ремонт трьох шляхопроводів – Ізюмського, Пісочинского, Губарівського.

Також ми зазначали, що серед пріоритетів у дорожньому будівництві на 2018 рік губернатор Харківщини відзначила завершення реконструкції Губарівського шляхопроводу та ремонт траси Харків – Охтирка. Значну увагу в 2018-му також приділять не тільки дорогам державного значення, але й місцевим шляхам.

comments powered by HyperComments