У Харкові перенесли засідання суду по суті справи ДТП на Сумській

Понеділок, 19 лютого 2018, 15:25
19 лютого Київський районний суд Харкова розпочав розглядати суть справи щодо резонансної ДТП на Сумській.
У Харкові перенесли засідання суду по суті справи ДТП на Сумській

Про це повідомляє UNN.

На засіданні присутні звинувачувані Олена Зайцева, Геннадій Дронов, їхній адвокат. Також прийшов представник ОБСЄ.

На судове засідання 19 лютого не з'явилися 4 постраждалих. Троє з них подали клопотання, в яких просили розглядати справу у їх відсутність. Ще одна постраждала Анна Комар заявила, що не може з'явитися на судове засідання і попросила про можливість відеоконференції. Суддя її прохання задовільнив. 

Адвокат сімей загиблих Дмитро Марцонь зазначив, що його підзахисні вимагають компенсацію у розмірі 1 мільйона гривень за кожного з їхніх родичів, при цьому від добровільних компенсацій вони відмовилися. Також у коментарі він зазначив, що, на думку потерпілих, і Дронов, і Зайцева мають сплатити цю суму (тобто по 50% кожний). 

Під час засідання Олені Зайцевій стало зле, її виводили з зали суду. Проте за декілька хвилин вона повернулася. 

Пізніше головуючий суддя Віктор Попрас оголосив рішення про переніс розгляду по суті справи на 27 лютого.

Нагадаємо, 18 жовтня о 20.45 на перехресті вулиці Сумській і пер.Мечнікова зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg. На місці загинули п'ятеро людей, шестеро - госпіталізовані. Через кілька днів померла ще одна постраждала в аварії.

Київський районний суд Харкова 20 жовтня обрав для 20-річної водиетль Lexus Олени Зайцевої запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (60 діб без права внесення застави). 8 листопада той же суд прийняв рішення взяти під варту другого учасника аварії - Геннадія Дронова - на 42 діб (без можливості внесення застави). Пізніше запобіжний захід був продовжений обом учасникам аварії. 

Підготовче засідання суду у справі ДТП на Сумській розпочалося 6 лютого. 7 лютого Київський районний суд Харкова переглядав запобіжний захід для підозрюваних Зайцевої та Дронова. Він був продовжений до 7 квітня. 

comments powered by HyperComments