Рвонуло так рвонуло: у харківських школах скасовані уроки/СПИСОК

Справжня варта  |  Четвер, 22 лютого 2018, 19:41
22 лютого в районі Шатилівки у Шевченківському районі Харкова сталася масштабна аварія на теплотрасі, яка йде від ТЕЦ-5.
Рвонуло так рвонуло: у харківських школах скасовані уроки/СПИСОК

Прорив магістральної труби спричинив припинення теплопостачання і гарячої води у чотири сотні житлових будинків у Київському і Шевченківському районах.

Зокрема, у Київському районі опалення відсутнє у 266 житлових будинках, п'яти школах, чотирьох дитсадках і 16 медичних установах, без гарячої води залишаються 41 житловий будинок, три дитсадки і три лікарні. У Шевченківському районі без тепла – 89 житлових будинків, дитсадок, школа і три лікувальних установи; без гарячої води – 43 будинки, школа, дитсадок і три медустанови.

Як запевнили у КП «Харківські теплові мережі», на місці аварії наразі працюють кілька ремонтних бригад. Згідно з нормативами, після розтину тепломагістралі на усунення неполадки потрібно від 8 до 12 годин. Крім того, за технологією, в усіх будівлях зливатиметься вода із систем опалення, щоб не допустити їх розморожування.

У зв'язку з аварією у деяких навчальних і позашкільних установах Київського і Шевченківського районів заняття  23 лютого відмінені. Мова йде про 10 шкіл, дев'ять дитсадків і дві позашкільні установи, в які не подається тепло. Це школи: №4, 5, 36, 37, 105, 109, 116, 131, ліцей «Професіонал», Харківський університетський ліцей; дитячі садки №36, 66, 69, 119, 127, 178, 222, 323, 397; позашкільні навчальні заклади: ДЮСШ №1, УПАХ (навчально-виробниче автогосподарство).

Безпосередньо у школах заняття призупиняються тільки на один день, повідомили в Департаменті освіти міськради. Навчальний процес при цьому здійснюватиметься дистанційно, тобто школярі отримають завдання від вчителів в електронному вигляді, або ж навчальна програма буде ущільнена наступного тижня.

У дитячих садках для тих малюків, які не зможуть залишатися вдома, працюватимуть кілька спільних груп з необхідним температурним режимом.

«Розраховуємо, що ремонтні роботи на теплотрасі будуть закінчені найближчим часом, і вже з понеділка і школи, і дитсадки увійдуть у звичний графік», – висловили надію в Департаменті освіти.

Між тим, за прогнозами синоптиків, протиночі п'ятниці у Харкові різко і сильно похолодає. 23 лютого температура повітря вночі складе мінус 16ºС, удень – мінус 11ºС.

comments powered by HyperComments