Юлія Світлична виступила перед магістрами-каразінцями / ФОТО

Вівторок, 27 лютого 2018, 21:25
Губернаторка Харківщини Юлія Світлична привітала з випуском магістрів університету імені Каразіна.
Юлія Світлична виступила перед магістрами-каразінцями / ФОТО

Урочистий випуск каразінців відбувся в ХНАТОБі імені Лисенка. Дипломи вишу отримали понад 1000 випускників з 20 факультетів.

Вітаючи магістрів, голова ХОДА наголосила, що від кожного з них залежить не лише власне майбутнє, але й майбутнє України.

«400 професорів, докторів наук, понад 1100 кандидатів наук, 20 академіків та членів-кореспондентів НАН надали вам освітню базу та розділили з вами свої здобутки. Ви закінчили один з найкращих вишів України. Держава сьогодні дає вам усі можливості, щоб ви використовували європейський досвід, відкривали для себе світові обрії, розробляли нові проекти, долучалися до освітніх програм, шукали інвестиції та привозили й використовували їх у своїй державі та своєму регіоні. Надзвичайно важливо, яким своє майбутнє зробите ви. Від кожного з вас залежить не тільки ваше життя, але й майбуття нашої держави», – звернулася до випускників Юлія Світлична.

Ректор ХНУ ім. В.Н.Каразіна Віль Бакіров подякував голові області за увагу, яку вона приділяє розвитку освіти в області взагалі та ХНУ, зокрема. Звертаючись до своїх уже колишніх студентів, керівник вишу наголосив:

«Ми не тільки навчали вас, передавали вам свої знання, свій досвід, своє бачення світу, але й ми у вас навчалися. Ми навчалися вашої молодої креативної енергії, вашої відкритості всьому новому та всьому світу, вашої свободи, розкутості, неупередженості. Ми вам щиро за це дякуємо. У тому, що університет посідає у світових рейтингах високі місця, входить до ТОП-500 кращих світових університетів, є ваша заслуга».

Зі словами про важливість подальшого вибору та вміння брати на себе відповідальність до випускників звернувся письменник та громадський діяч Сергій Жадан.

«Ми живемо в доволі складний час у доволі неоднорідному суспільстві, в якому багато хто не готовий брати на себе відповідальність – за власні слова та вчинки, за власну позицію та за відсутність власної позиції теж. Можна це списати на посттоталітаризм чи постколоніалізм, можна враховувати складні соціально-політичні умови, специфіку політичного життя, але є одна річ, поруч з якою всі ці виправдання та пояснення видаються другорядними та несуттєвими. Вибір – це справа індивідуальна. Важливий для себе вибір ти робиш сам. У більшості випадків відсутність вибору – це ілюзія, зручна позиція. У більшості випадків вибір є навіть тоді, коли ми його не бачимо. Усе залежить від нас – від наших знань, від нашої освіти, так само від нашої совісті та нашого вміння робити правильний вибір», – сказав Сергій Жадан.

comments powered by HyperComments