Промислові підприємства Харківської та Ташкентської областей налагодять співробітництво - Світлична

Понеділок, 5 березня 2018, 17:21
5 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з делегацією Республіки Узбекистан.
Промислові підприємства Харківської та Ташкентської областей налагодять співробітництво - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Сторони обговорили, у першу чергу, співробітництво, яке активізувалося ще рік тому, отже, є можливість не лише побудувати подальші плани, а і подивитися на конкретні результати. 

Губернатор Харківщини нагадала, що план розвитку взаємовідносин був створений ще у 2016 році. З того часу зовнішньоторгівельний оборот вирос на 15%. Проте Юлія Свілична зазначила, що попереду розробка ще більшої кількості проектів, даже двосторонні відносини між Харківщиною та Узбекистаном мають великий потенціал. Зокрема, подальший їх розвиток дозволить налагодити співпрацю між промисловими  підприємствами Харківської та Ташкентської областей.

Як найбільш перспективні напрямки співпраці сторони назвали активізацію контактів у промисловій сфері (а саме - енергетичному машинобудуванні, харчовій промисловості, приладобудуванні, фармації тощо). Керівник області також акцентувала увагу делегації на можливостях освітньої сфери Харкова, зокрема - в сфері підготовки кадрів для IT. Юлія Світлична також підкреслила, що наш регіон зацікавлений в активізації співробітництва з Ташкентською областю та укладенні відповідної угоди.

Алішер Абдуалієв подякував голові ХОДА за активну позицію щодо розвитку двосторонніх відносин і зазначив, що така ж активна позиція в цьому питанні - у глави Ташкентської області. Він запропонував за участю представників торгово-промислових палат двох країн скласти дорожню карту співпраці, а також запросив керівництво області взяти участь у міжнародній виставці, присвяченій енергетиці, яка стартує в Узбекистані 16 травня.

Раніше ми писали про те, що 2 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Постійним представником Офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Такаакі Кавано і домовилася про спільну реалізацію екологічних проектів.  

Також повідомлялося, що Юлія Світлична та Хюґ Мінґареллі домовилися про допомогу ЄС у створенні нового онкоцентру в Харкові.

comments powered by HyperComments