Росія витрачає мільйони на пропаганду, а Україна – нічого – Мознесом

Четвер, 8 березня 2018, 14:19
За словами американського кінематографіста Бена Мозесома, російська влада витрачає чимало грошей на те, щоб доносити світу свою «правду».
Росія витрачає мільйони на пропаганду, а Україна – нічого – Мознесом

Бенджамін Мозес – сценарист кіно і телебачення, режисер, професор Каліфорнійського університету. Свого часу він був співпродюсером фільму «Доброго ранку, В’єтнам!». В межах своєї діяльності десять разів бував в Україні, став свідком подій Помаранчевої революції, так і Революції Гідності. Отриманий досвід він зміг реалізувати, ставши продюсером документальної стрічки «I am a Ukrainian: personal stories of a revolution» («Я українець: особисті історії революції»). Цей фільм створювався протягом трьох років і був перекладений на 11 мов.

За словами режисера, він полюбив Україну після таких візитів. І, ставши прямим свідком подій Революції гідності, у нього виникнуло бажання, щоб американці колись пізнали ті самі почуття, які були на Майдані: «Я зрозумів, чому люди вийшли протестувати, – розповів він, – і до кінця року я знімав про це історію. Це моя історія, історія про те, як я брав участь у цих протестах».

Також Мознесом підтвердив, що Росія веде потужну пропаганду за кордоном, і у тому числі – США.

«Щоб донести до світу свою історію, Росія витрачає мільйони, – розповів він,– а Україна витрачає гривню. Якось мне мій друг спитав: «Чому Америка нас не розуміє?». А я йому відповів: «Росія витрачає купу грошей на те, щоб її зрозуміли американці. А Україна на це взагалі нічого не витрачає.

Наприклад, така телекомпанія, як Russia Today, проводить трансляції в США, Канаді і країнах Європи. Мознесом  згадував, що коли він свого часу побачив їх відеосюжет, то був щиро вражений брехнею, яку там видавали в якості правдивих новин.

 

comments powered by HyperComments