«Всі різні. Всі рівні»: як в Харкові відбувся Марш жіночої солідарності

Юлія Гуш  |  Четвер, 8 березня 2018, 18:17
Цього року вже традиційний Марш жіночої солідарності пройшов під гаслом «Всі різні. Всі рівні».
«Всі різні. Всі рівні»: як в Харкові відбувся Марш жіночої солідарності

Захід відбувся у межах Тижня жіночої солідарності. Марш, який пройшов під лозунгом «Всі різні. Всі рівні», був приурочений до святкування 8 березня. Учасниці та учасники маршу зібралися поблизу Пам’ятника закоханим. Деякі з них тримали в руках плакати з надписами «Сестри і брати рівні в боротьбі», «Гори патріархат», «Рівність кожній» тощо.

В межах Тижня жіночої солідарності пройшло чимало культурно-просвітницьких заходів. Цього року більшість з них була об’єднана темою жіночої тілесності та її сприйняття в соціумі.

Ми кожного року виходимо з різними гаслами, – зазначила Віра Чернигіна, президентка Харківського жіночого об'єднання «Сфера», – які є актуальними на той час, коли проходить цей марш. Так як ми вже говорили про насильство та економічну нерівність, ми вирішили, що пора поговорити про тіло, про нас самих, про нашу сексуальність.

Організаторки Тижня жіночої солідарності переконані, що це доволі цікава та актуальна тема. За їх словами, стосовно жіночого тіла в соціумі склалося надто багато якихось претензій, стереотипів, тому вони висловили бажання акцентувати увагу саме на цих проблемах.

«С одного боку, деякі говорять, що якщо хтось не відчуває дискримінації, то її немає, – розповіла Анна Шаригіна, співорганізаторка маршу, – а з другого боку, коли жінки виборювали право вибирати та бути обраними, деякі люди також говорили (і жінки у тому числі) «Нам це не потрібно. Ми цього не хочемо». А тим, хто сьогодні вийшов, це потрібно».

Учасниці та учасники маршу пройшлися головними вулицями міста. Вони скандували гасла «8 березня – день боротьби», «Нас не треба захищати, на нас не треба нападати», «Бунтуй, кохай, права не віддавай», «Ні сексисзму, так – правам» тощо. Завершилася хода вже на площі Конституції.  

comments powered by HyperComments