Протягом 2017 року обсяг допомоги військовим частинам Харківщини склав понад 1,6 млн грн

Середа, 4 квітня 2018, 17:17
У ХОДА представники підрозділів обладміністрації та керівники військових частин, які отримують шефську допомогу ХОДА, обласної та міської рад, обговорили, яку допомогу необхідно надати військовим частинам, розташованим в області.
Протягом 2017 року обсяг допомоги військовим частинам Харківщини склав понад 1,6 млн грн

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Шефська допомога стосується не тільки вирішення побутових та технічних питань. У першу чергу, вона спрямована на налагодження взаємодії між органами місцевої влади, самоврядування та територіальними громадами з підрозділами, які знаходяться на їхній території», - повідомив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

У рамках цієї роботи спільно з військовослужбовцями було реалізовано низку заходів з військово-патріотичного виховання молоді та залучення широких верств населення до оборонної роботи.

У ході наради представники військових частин розповіли про питання, у вирішенні яких вони потребують допомоги. Здебільшого вони стосуються ремонтів службових приміщень.

Так, за словами представника 92-ої бригади, яка закріплена за ХОДА, протягом 2017 року в рамках реалізації Указу Президента №44 від 2016 року про шефську допомогу,  у частині зробили тактичний клас, оснащений меблями та електронним обладнанням, для проведення занять з молодшими офіцерами, а також брифінг-залу. Цього року частина розраховує отримати допомогу в ремонті спортивної зали для занять військовослужбовців.

Нагадаємо, харківські спеціалісти вирішили об’єднатися в організацію «Комплексна психологічна допомога бійцям АТО» для того, щоб зробити свою роботу більш ефективною.

Також ми повідомляли, що за словами волонтерів, які допомагають Військовому шпиталю, розпочинається збір великодніх кошиків. Вони призначені військовослужбовцям, які проходять лікування в різних медзакладах Харкова та області. Волонтери просять приносити паски, крашанки, сало, хліб, солодощі, соління, молочні продукти, ковбасу, оселедець. 

comments powered by HyperComments