У Харкові активісти зупинили діяльність небезпечної газової заправки на Салтівці

Вівторок, 17 квітня 2018, 11:38
16 квітня громадські активісти Харкова та організація «Антикорупційний блок учасників АТО» остаточно зупинили діяльність незаконної та небезпечної газової заправки за адресою Журавлівська набережна, 2.
У Харкові активісти зупинили діяльність небезпечної газової заправки на Салтівці

Про це організація «Антикорупційний блок учасників АТО» повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці. 

"Насправді, заправкою назвати цю точку реалізації скрапленого газу складно – цистерна з ознаками корозії на корпусі біля траси та занедбаний кіоск з вивіскою «ГАЗ» - все, що знадобилося кримінальним ділкам для ведення бізнесу. У господарів немає жодних дозволів ні на ведення підприємницької діяльності, ні на право користування землею, на якій знаходиться заправна точка - всі ознаки порушення статті 197-1 Карного кодексу України «Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво». Торгівля газом здійснювалася з порушення всіх вимог законодавства та техніки безпеки. Цистерна знаходиться в аварійному стані та стравлює газ у повітря. Найменше джерело відкритого вогню, кинутий перехожим недопалок, міг стати причиною потужного вибуху. По одну сторону від заправки дорога зі жвавим рухом транспорту, по іншу сторону – житловий сектор де граються діти, а повз саму заправку ходять пішоходи", - йдеться у повідомленні. 

Після звернення громадян до органів та районної адміністрації  на кіоску з’явився напис «Зачинено», але торгівля все одно продовжувалася. Щоб заправитись, треба було заїхати на заправку і постукати у віконце кіоску, розповідають активісти.

"Що найбільше дивує в цій історії, так це байдужість адміністрації Київського району Харкова, поліції та ДСНС. Важко сказати, була це банальна недбалість чи власники точки домовилися з представниками місцевих органів влади. Можемо лише констатувати факт існування небезпечного підприємства в серці Салтівки і відсутність у господарів підприємства проблем із законом та контролюючими органами", - повідомив член правління ГО "Антикорупційний блок учасників АТО" Анатолий Ряснянский. 

Станом на ранок 16 квітня господарі демонтували обладнання для заправлення біля цистерни, але сама цистерна з газом лишилася на місці, натомість біля неї з земля стирчали електричні кабелі, а комбінація з відкритих неізольованих електричних кабелів та джерела пропану – це гарантія вибуху.

Активісти звернулися до Київської районної адміністрації, Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області та до Київського районного управління нацполіції. Скрізь були написані заяви з роз`ясненням ситуації.

Повернувшись за адресою небезпечного об`єкта, активісти побачили на місці спеціалістів ДСНС, робітників Харківобленерго, працівників обласного управління Держпраці, газовиків, поліцейських та представників районної адміністрації.

"Небезпечне місце, принаймні, огородили стрічкою, відключили та зрізали силові кабелі, газовики провели обстеження газових комунікацій та взяли проби повітря. Але працювати з цистерною зі скрапленим газом відмовилися, мотивуючи тим, що в межах їхньої компетенції знаходиться лише дослідження газових магістралей та комунікацій. До кого звертатися саме з нашою проблемою, не підказали... Будемо інформувати про подальший розвиток ситуації …", - йдеться у повідомленні 

comments powered by HyperComments