На Харківщині мають запрацювати 23 контрпропагандистські радіостанції

Четвер, 19 квітня 2018, 21:44
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 19 квітня ухвалила рішення про затвердження конкурсних умов та оголошення конкурсу на місцеве мовлення на 23-х радіочастотах у Харківській області.
На Харківщині мають запрацювати 23 контрпропагандистські радіостанції

Голова Національної ради Юрій Артеменко наголосив продуже складну ситуацію у Харківській області, оскільки Російська Федерація розгорнула потужну пропагандистську атаку на цей регіон. У прикордонних районах поширюються здебільшого розмовні російські радіопрограми, які транслюються не тільки на частотах РФ, а й на українських частотах. Національна рада має відреагувати, і тому виникла гостра необхідність в оголошенні цього конкурсу.

Вимог до формату немає, дозволяється тільки ретрансляція програм суспільного мовлення (однієї із трьох), додав член Національної ради Сергій Костинський.

Оголошення про конкурс невдовзі буде опубліковане в газеті «Голос України».

До речі, у зоні проведення антитерористичної операції уже запустили систему протидії антиукраїнському мовленню. Про це повідомила народний депутат Вікторія Сюмар.

«Генерал Євдоченко сьогодні включив під час наради, яку вів особисто президент Порошенко. Російський сигнал сьогодні приглушується в зоні АТО, натомість посилюється мовлення українських телеканалів», – каже пані Сюмар.

Обладнання розроблене українськими військовими і було випробувано у Покровську. Кошти на його закупівлю й установку виділив Кабінет міністрів із резервних фондів за зверненням РНБО. Система блокує аналогові, цифрові, телевізійні сигнали, які надходять із непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, зокрема, блокується понад 40 каналів російського і сепаратистського телебачення. Система стане ефективним інструментом протидії пропагандистській експансії з Росії, зауважують спеціалісти.

comments powered by HyperComments