Cвітовій спільноті необхідно пам’ятати уроки Чорнобиля - Світлична

Четвер, 26 квітня 2018, 10:03
26 квітня 1986 року сталась найстрашніша техногенна катастрофа в історії не тільки нашої країни, але й усієї Європи.
Cвітовій спільноті необхідно пам’ятати уроки Чорнобиля - Світлична

Про це йдеться у офіційному коментарі губернатора Харківщини Юлії Світличної щодо 32-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Публікуємо текст коментаря: 

Для майже 11 тисяч ліквідаторів аварії на ЧАЕС, їх родин та 5 тисяч переселенців із зони відчуження, які нині живуть на Харківщині, те, що сталося 32 роки тому, – не просто історичний факт, але подія, яка назавжди змінила їх долю.

І в цей день ми в першу чергу спільно висловлюємо підтримку «чорнобильцям». А також підкреслюємо необхідність українському суспільству й світовій спільноті пам’ятати уроки Чорнобиля, щоб подібна трагедія ніколи не повторилася.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які власним життям сплатили за порятунок усього континенту. Та кажемо слова надзвичайної вдячності тим, хто сьогодні з нами. Здоров’я вам, сил та довгих років життя!

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична

Раніше  Юлія Світлична зазначала, що мешканці Краснокутщини та підприємства району сприйняли Чорнобильську аварію як власну біду та відрядили в зону відчуження 37 чоловік.

«У найважчі часи проявляються найкращі риси характеру нашого народу: згуртованість, патріотизм, вірність своїм обов’язкам», - підкреслила Юлія Світлична, звертаючись до чорнобильців, членів їх родин та мешканців краю минулого року.

comments powered by HyperComments