Незважаючи на тепло, харків'яни частіше хворіють на грип

Середа, 2 травня 2018, 15:16
Найвищий рівень захворюваності був зафіксований в місті Ізюм.
Незважаючи на тепло, харків'яни частіше хворіють на грип

Минулого тижня на Харківщині на грип та ГРВІ захворіло 5 932 мешканців області, передає Харківський обласний лабораторний центр. Серед них було 4 019 дітей. Загалом, захворюваність складає 220 випадків на 100 тисяч населення. А це на 1,2% людей більше, ніж минулого тижня. Серед дітей захворюваність зросла на 6,5%. 

Середньообласний рівень захворюваності був перевищений у Харкові, Ізюмі, Куп'янську та Близнюках, а також у таких районах, як Дергачівський, Ізюмський, Куп'янський, Нововодолазький. Найвища захворюваність була зафіксована в Ізюмі, а найнижча - в Золочівському районі. 

Щодо Харкова, то тут на грип та ГРІВІ захворіло 3 958 людей. Тоді захворюваність серед дорослих зросла на 0,8%, а серед дітей  - на  5%. За цей час 132 мешканця області потрапили до лікарні. Переважна більшість з них були дітьми віком до сімнадцяти років.  

Нагадаємо, що за минулу добу сталося 13 загорянь на екосистемах області. Від вогню постраждала одна господарча споруда. У зв'язку з  цим рятувальники закликали мешканців регіону бути особливо обережними, адже саме людський фактор є найрозповсюдженішою причиною виникнення пожеж.  

 

comments powered by HyperComments