Майбутні військові медики практикувалися у Харкові: фото

Понеділок, 7 травня 2018, 18:01
У Харкові для майбутніх військових медиків провели навчальні збори.
Майбутні військові медики практикувалися у Харкові: фото

140 випускників кафедри медицини катастроф та військової медицини Харківського національного медичного університету (ХНМУ) стали учасниками заходу, повідомляє прес-служба ХОДА. 

Також у рамках спеціальної підготовки на заняттях були присутні ще понад 80 курсантів Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Так, протягом декількох днів на базі Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» студенти профільних факультетів Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Національної фармацевтичної академії та ХНМУ, яких об’єднало спільне навчання на військовій кафедрі, ознайомилися з організацією медичного забезпечення в армії, спробували себе на первинних посадах офіцерів медичної служби.

За словами офіцерів-викладачів, найбільш випускників військової кафедри цікавили організаційні моменти роботи лікаря на полі бою та власний досвід лікарів у погонах щодо надання медичної допомоги на Донбасі.

За результатами практичного заходу кожен випускник здобув професійні навички та отримав загальну оцінку.

Нагадаємо, у квітні тактико-спеціальні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру пройшли на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України.

Також ми писали про те, що у Харкові слухачами спеціальних курсів за програмою «НАТО-Україна» стали військовослужбовці, що звільнені зі служби чи будуть демобілізовані найближчим часом.

comments powered by HyperComments