Цього року близько 50 дітей-сиріт Харківщини отримають житло - Світлична

Четвер, 10 травня 2018, 13:23
Юлія Світлична вручила ключі від нових квартир у Пісочині семи дітям-сиротам.
Цього року близько 50 дітей-сиріт Харківщини отримають житло - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Дво- та трикімнатні квартири повністю готові до заселення мешканців: у них зроблено ремонт, є меблі та побутова техніка.

«Вперше за роки незалежності України держава нарешті повернулася обличчям до людей і виконує свої соціальні зобов'язання, - підкреслила керівник області. - Сьогодні ми передаємо чотири нові квартири дітям-сиротам і дітям, які позбавлені батьківського піклування. Це лише початок. Цього року плануємо забезпечити близько 50 дітей-сиріт житлом».

Державна програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, запрацювала минулого року, коли за ініціативи Президента України Петра Порошенка на ці цілі вперше була виділена субвенція з держбюджету. Цим коштом у Харківській області придбали 15 об'єктів: 12 квартир і таун-хаус на чотири квартири для забезпечення житлом 20 дітей-сиріт (у Зміївському, Харківському та Первомайському районах), а також 2 житлових будинки - для дитячих будинків сімейного типу в Красноградському і Зміївському районах. Цього року Харківщина також отримає субвенцію з держбюджету для продовження реалізації програми.

Раніше ми писали, що завдяки змінам в обласному бюджеті, кошти субвенції з державного бюджету спрямують на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на придбання приміщень для дитячих будинків сімейного типу.

Раніше Юлія Світлична передала ключі від нового дому в Красноградському районі родині, яка виховує прийомних дітей, а також юнакам із Первомайського району - ключі від перших трьох помешкань, де вже завершили ремонт та встановили меблі.

comments powered by HyperComments