21 тисяча мешканців Харківщини здаватиме ЗНО

Субота, 12 травня 2018, 16:07
В області було організовано сім округів для проведення Незалежного оцінювання.
21 тисяча мешканців Харківщини здаватиме ЗНО

За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, поточний навчальний рік є успішним для Харківської області. Тому на сьогоднішній день постає завдання провести Зовнішнє незалежне оцінювання якісно та успішно. У його межах саме тестування має бути відкритим і прозорим, а абітурієнтам мають бути надані безпечні умови для його проходження. 

22 травня пройде тестування з математики, 24 травня - з  української мови та літератури. Цього дня  по всій області діятиме 92 пункти проведення ЗНО. Крім того, пройде оцінювання з іспанської, німецької, французької мов (29 травня), англійської мови (1 червня), біології (4 червня), історії України (6 червня), географії (8 червня), фізики (11 червня), хімії (13 червня). 

Цього року участь у ЗНО бере більше 21 тисяча абітурієнтів Харківщини. З них 11,6 тисячі  є цьогорічними випускниками, 7,5 тисячі - випускниками професійно-технічних закладів освіти та близько 2 тисяч випускників минулих років, розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. Крім того, інструктивно-методичні наради та ліцензування щодо допуску до роботи пройшли 4620 педагогів. 

В області будуть організовані сім округів проведення ЗНО у Харкові, Балаклії, Ізюмі, Краснограді, Куп’янську, Лозовій та Чугуєві. А в містах обласного значення пройде тестування з української мови та літератури, історії та математики. Всі інші тести пройдуть виключно у Харкові. 

comments powered by HyperComments